Vse je začelo z odlično idejo.

Organizacijo in koordinacijo dogodka je prevzela vzgojiteljica Neža Tomažič. V sodelovanju s predstavniki vseh vzgojnih skupin ter drugimi vzgojitelji je počasi nastajal dogodek, ki bo gotovo vsem ostal v lepem spominu. Realizacijo smo dočakali v torek 21.novembra v večernem času.

Seveda so priprave nepogrešljiv del vsakega dogodka zato je na mestu, omenimo tudi tiste, ki so pripravili »stage«. G. Danijel nam je priskrbel ozvočenje, za okrasitev je poskrbel dijak Peter Lev Carli. Kaplan Ivan je pomagal s pripravo projekcije ter zaključno duhovno mislijo ob koncu dogodka. Za tehnično podporo se je ponudil dijak Kristjan Lutar, ki je skrbel za mešalno mizo.

K samemu dogodku …

Prva vzgojna skupina so se nam predstavili s pesmijo in nas z glasbo popeljali »Po vodi«.

Druga vzgojna skupina je »v boj« poslala dijaka Bineta Urha, ki nam je zelo izčrpno in zanimivo predstavil poklic kovaštva s katerim se tudi sam ljubiteljsko ukvarja. Ob tem je predstavil tudi nekaj svojih izdelkov.

Tretja vzgojna skupina se je zanesla na Nejca Zagožna, ki je ob pomoči dijaka Leonarda Rupnika iz 1. letnika predstavila čarovniški trik s kartami.

Četrta vzgojna skupina pa nam je zaigrala Cezarjevo (pardon…Kajzarjevo 😊) dramo ob skrbnem spremstvu in sprotni razlagi profesorice Polonce…pardon, Lucije Godnič.

Na vztrajno spodbujanje vseh dijakov se je odzval tudi vzg. Simon, ki je v živo »zarepal« svojo uspešnico »Maziljen sem jaz, maziljen si ti..« in požel bučen aplavz vseh navzočih.

Med potekom večera so nam udeleženci kuharske delavnice pod vodstvom vzgojiteljice Kristine postregli z sveže pripravljenimi dobrotami.

Celotno dogajanje je budno spremljala in komentirala štiričlanska žirija (Jakob Merzel, Vid Grižon, Frida Petelinšek ter Lucija Godnič), ki je na koncu vsakemu od nastopajočih podelila nagrade. 

Zaključek je pripadel domskemu bendu, ki nas je uvedel v dve pesmi, ki jih bomo peli pri maši v nedeljo ter kaplanu Ivanu, ki nas je pomiril z duhovno mislijo in blagoslovom.

Če povzamemo: MLADOSTNO, USTVARJALNO, NEPRECENLJIVO!!!