DSC_8337

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava, 13. 1. 2017
Rdeča nit letošnjega srečanja je bila: Dijaki in prehrana. Preko delavnic smo prišli do določenih ugotovitev o prehrani med dijaki v dijaških domovih.
Dijaki poleg hrane, ki jim je ponujena, uživajo veliko sladkih, energijskih pijač in različnih prigrizkov kot tudi pic in ostale hitro pripravljene hrane.
Ugotovili smo, da smo vzgojitelji in kuhinjsko osebje v dijaških domovih osveščeni s smernicami zdrave prehrane in delamo v smeri prehranske vzgoje, z različnimi pristopi. V domove tako uvajamo hrano z manj sladkorja in soli, več sezonske in sproti pripravljene hrane, solatne bare in več sadja.
Strinjali smo se, da nas čaka še veliko dela na področju osveščanja dijakov glede kvalitetnejše prehrane, tako so težnje nas vzgojiteljev usmerjene k pripravi delavnic in različnih izobraževanj.
Srečanje smo zaključili s predavanjem Ivice Čermelj: Vpliv reklam na prehrano.